The beginning
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Danielle
12 Februari 2010 | Hongarije, Boedapest
Vrijdag zal vast een hele interessante dag geweest zijn, maar mijn geheugen laat me goed in de steek. Wel kan ik even vertellen dat we langs school zijn geweest. We moesten langs komen voor onze studenten kaart, die we nog steeds niet hebben. Zo wie zo waren we er veels te vroeg en we hebben zo goed als niks uitgevoerd. Wel hebben we nog op de terug weg boodschapjes gedaan. Toen we thuis kwamen, zijn we snel langs het post kantoor gegaan. We hadden namelijk de eerste twee dagen al drie boetes ontvangen. Er kwam namelijk niet in mijn hoofd op, dat er hier ook gewoon betaald moet worden voor het parkeren! S’avonds voor de eerste keer gekookt en dat was goed gelukt.
Zaterdag hebben we na het ontbijt ons voor het eerst als toerist gedragen. Ik wist ons(door een van mij rijsboekjes) te vertellen dat het House of Terror om de hoek zat, dus besloten we maar te gaan kijken. Binnen mochten we geen foto’s maken, dus in het kort wat het was: Vroeger was het een martelplaats voor alle verzetsmensen in de oorlog en tegen het communisme. Het was heel indrukwekkend om in de kelder te lopen. Hier waren de cellen, en waar de mensen werden gemarteld.
Na het eten was het gezellig aan tafel, wat er voor zorgde dat we opeens pas om 1 uur richting een club gingen. Volgens Judit, het meisje van dit appartement, was Baha wel heel leuk. Na een korte taxi rit moesten we uitstappen bij twee grote ijzeren deuren. Na 20 trappen kwamen we in een soort pakhuis met rood licht. Al snel waren we het eens dat we niet echt daar wilde blijven. Na drie pogingen om taxi chauffeurs te vragen waar de Amstel bar was, zijn we met een groep Fransen (die ook verdwaald leken) naar de Living room gegaan. Toen we weer ergens vaags uitstapte vroeg Kelly nog stiekem aan mij ‘’ze bedoelen toch niet hun livingroom hé’’ Uiteindelijk kwamen we in een gezellige bar, en hebben we een super avond gehad. Omringt door jong (stel jezelf voor op je ‘fuif’ van vroeger) en oud (te dikke mensen met weinig kleren en weinig tanden). Iedereen kon volgens mij ruiken dat wij daar niet vandaan kwamen, want we hadden de ene jongen nog niet weg gewerkt of de andere nerd stond opeens te dichtbij.
Toen het ging sluiten, was de reis naar de Mcdonalds langer dan verwacht. De wegen op die kaart waren gewoon verkeerd getekend, en de sneeuw hielp er ook niet bij. Gelukkig na een lange en pijnlijke wandeling de Mcdonalds gevonden. Kortom het was een aparte, indrukwekkende en zeer zeker een geslaagde avond.
Dinsdag 09/02 was dan eindelijk onze eerste schooldag. Het was allemaal erg spannend, doordat we eigenlijk totaal niet wisten wat we moesten verwachten. Het was gelijk een lange dag van half tien tot 6 uur. Het niveau in Engels verschilt wel per leraar gelukkig, zo zijn er tenminste nog mensen op die school die redelijk normaal Engels kunnen praten. De lessen zijn lang! Een les duurt anderhalf uur.
De klas lokalen gaan terug in de tijd, met stoeltjes waar je ook vroeger op de basis school op zat. We leren veel mensen kennen, doordat je iedere les weer met andere mensen volgt.
S’avonds thuis na gegeten te hebben, zijn we richting de coffee company gegaan (Starbucks achtig) waar we regelmatig zitten om te internetten.
Woensdag, was het Oostblokkendag! We hebben alleen maar lessen gehad als; Hungary in the EU and understanding of East-central Europe.. Het sluit een beetje aan op wat Kelly en ik al hebben gehad afgelopen half jaar in Breda.
Op de terug weg zijn we langs de Aldi gegaan, en hebben we een poging gedaan voor de hele week boodschappen te doen. Dankzij wat propwerk en creatief denken van Merel zit nu alles in de vriezer..
s'avonds alleen een filmpje gekeken We moesten voor dat we naar school gaan even langs onze makelaar, aangezien er wat dingen lekken en kapot zijn.. Met het vooruit zicht op een internationaal feestje, met het password ‘exchange’, komen wij hier de dag wel weer door!
We hebben trouwens de IKEA ontdekt en sinds kort hebben Kelly en ik een douche gordijn gecreëerd in onze badkamer!
13 Februari 2010 - 03:41
Mh:
Pussy pussy (ik ben een snelle leerling)woehoeeeee lekker stappen daar hoor ik al wel weer, hier was je paaldans cursus zeker prima van pas gekomen hahaa nou het carnavallen is ook weer vollop losgebarsten! tot schnell xx -
13 Februari 2010 - 15:42
Tantekittyenoomjan:
heelerg leuk hoe het jullie vergaat daar in budapest het is natuurlijk anders dan thuis veel liefs van onsxx